Η Έλενα Χασάπη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Η αγάπη της για τον χορό, την οδήγησε στη σχολή της Σάσας Αλεξάκη από την ηλικία των 3 ετών. Εκεί φοίτησε μέχρι τα 18 έτη κλασικό μπαλέτο, flamengo και μοντέρνο ISTD.

Είναι απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής της Δέσποινας Γρηγοριάδου και διαθέτει δίπλωμα μοντέρνου χορού

συστήματος ISTD. Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο για την απόκτηση του διπλώματος ρωσικού συστήματος μπαλέτου VAGANOVA με την Κ.Βogoeva, σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής και δημιουργικού χορού. Εργάζεται από το 2001 ως δασκάλα κλασικού μπαλέτου, σύγχρονου χορού και μουσικοκινητικής αγωγής στις σχολές της Σ. Παπαδοπούλου, Μ. Λαζαρίδου, στο πρότυπο ιδιωτικό νηπιαγωγείο «Κούνια-μπέλα», στις σχολές χορού Μ. Γιαννούση, Δ. Κανακάρη και Σ. Αλεξάκη.

Η μουσικοκινητική αγωγή αποτελεί την εισαγωγή στο ρυθμό

Η Έλενα κάνει μαθήματα κλασικού μπαλέτου, μουσικοκινητικής αγωγής, σύγχρονου και μοντέρνου χορού, jazz, flamengo, ρυθμικής και swing! Πιστεύει ότι ο χορός γενικότερα, ανεξαρτήτως του είδους του, ενδείκνυται για παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω. Η μουσικοκινητική αγωγή από την άλλη, απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας κι αποτελεί την εισαγωγή στον κόσμο του ρυθμού, του ομαδικού πνεύματος και της εκγύμνασης χωρίς τραυματισμούς.

Ο χορός, ειδικά ο σύγχρονος, χαρακτηρίζεται από ελευθερία σκέψης και κίνησης. Τα παιδιά διευρύνουν τη φαντασία τους, απελευθερώνουν την κίνηση κι αποκτούν ομαδικό πνεύμα.

Αν ένα παιδί αγαπάει το χορό, η Έλενα προτείνει να κάνει μαθήματα μπαλέτου αφού το τελευταίο αποτελεί τη βάση για κάθε είδος χορού. Ακόμη τονίζει το πόσο ενδυναμώνει το σώμα κι εναρμονίζει τις κινήσεις όσο κανένα άλλο είδος χορού!

Ο χορός για εμένα είναι εικόνες από τη ζωή μου. Η απόλυτη ευτυχία όταν είμαι χαρούμενη και η δύναμή μου όταν είμαι στενοχωρημένη.

Πρόγραμμα μαθημάτων

Από αυτό το σημείο μπορείτε να κατεβάσετε το πλήρες πρόγραμμα των μαθημάτων της σχολής μας

Επικοινωνια

Τηλέφωνο: 210 95 69 101
Email: info@giannousi-dance.gr
Website: www.giannousi-dance.gr

Χίου 12 & Ηρακλέους 157Α, Καλλιθέα