Η Λίνα Θεολόγου διδάσκει κλασικό μπαλέτο και ρεπερτόριο από το 2006. Διαθέτει δίπλωμα Καθηγήτριας Κλασικού και Σύγχρονου Χορού από την Ανώτερη Σχολή Χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου, ενώ είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό στο MBA International.

Διδάσκει κλασικό μπαλέτο στη σχολή χορού Μ. Γιαννούση από το 2006.

Παράλληλα είναι Καθηγήτρια Αρμονίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Μουσικής στο Ευγενίδειο Ωδείο καθώς και τελειόφοιτη διπλώματος Πιάνου.

Η Λίνα δε σταματάει να παρακολουθεί σεμινάρια, εντός και εκτός Ελλάδος, ώστε να μη χάνει τις εξελίξεις στον τομέα της. Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο για την απόκτηση του διπλώματος διδασκαλίας του ρώσικου συστήματος Vaganova, ενώ έχει μαθητεύσει δίπλα σε σπουδαίους καθηγητές του κλασικού μπαλέτου όπως η Κ. Bogoeva και ο Λ. Ερενίδης. Εκτός από σεμινάρια κλασικού μπαλέτου και ρυθμικής, παρακολουθεί σεμινάρια lyrical jazz, funky jazz και musical με διακεκριμένους καθηγητές του εξωτερικού.

Η Λίνα, το ρεπερτόριο και ο δικός της, ξεχωριστός τρόπος έκφρασης!

Το ρεπερτόριο είναι η διδασκαλία αυθεντικών χορογραφιών από τα διασημότερα κλασικά μπαλέτα. Διδάσκεται συνήθως σε παιδιά από 12 ετών, καθώς απαιτεί να έχουν κατανοήσει και «ενσωματώσει» αρκετά στοιχεία της τεχνικής του κλασικού μπαλέτου.

Το κλασικό μπαλέτο απευθύνεται στους λάτρεις της συμμετρίας, της πειθαρχίας και της καθαρότητας των κινήσεων. Σε όλους εκείνους, που συγκινούνται παρακολουθώντας τις αρμονικές κινήσεις μίας μπαλαρίνας στη σκηνή...

Το κλασικό μπαλέτο διδάσκεται σε παιδιά 6 ετών και άνω. Από αυτή την ηλικία είναι σε θέση να κατανοήσουν και να ελέγξουν τα μέλη του σώματός τους έτσι ώστε να εφαρμόζουν την τεχνική του κλασικού μπαλέτου και να εκτελούν με σωστό τρόπο τις κινήσεις.

Η ομορφιά του μπαλέτου κρύβεται ακόμα και στην πιο μικρή κίνηση. Αλλά για να εκτελέσεις σωστά μία φαινομενικά απλή κίνηση, πρέπει να συντονίσεις ταυτόχρονα πολλά διαφορετικά μέλη του σώματος. Από την κορφή του κεφαλιού μέχρι τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών!

Ο χορός για τη Λίνα σημαίνει έκφραση ψυχής και δημιουργία...

Πρόγραμμα μαθημάτων

Από αυτό το σημείο μπορείτε να κατεβάσετε το πλήρες πρόγραμμα των μαθημάτων της σχολής μας

Επικοινωνια

Τηλέφωνο: 210 95 69 101
Email: info@giannousi-dance.gr
Website: www.giannousi-dance.gr

Χίου 12 & Ηρακλέους 157Α, Καλλιθέα