{slider Pre Ballet start Μπαλέτο}
Στη Σχολή διδάσκεται το ρωσικό σύστημα Vaganova. Πρόκειται για το πιο ολοκληρωμένο σύστημα διδασκαλίας μπαλέτου που δημιουργήθηκε από τη Ρωσίδα χορεύτρια και παιδαγωγό Agrippina Vaganova. Το σύστημα Vaganova χρησιμοποιεί συγκεκριμένη και λεπτομερή τεχνική εκγύμνασης του σώματος, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην εκφραστικότητα και στη χάρη στις κινήσεις του πάνω μέρους του κορμιού. Είναι η μέθοδος που έχει αναδείξει τους μεγαλύτερους κλασικούς χορευτές όλων των εποχών όπως ο Νουρέγιεφ, ο Μπαρίσνικοφ αλλά και η Σβετλάνα Ζαχάροβα.
Τα παιδιά αποκτούν από νωρίς σωστή στάση του σώματος, ευλυγισία και αντοχή. Η αρμονία και ο συντονισμός των κινήσεων καλλιεργούν τη μνήμη, την αντίληψη και το πνεύμα. Στα μεγαλύτερα τμήματα το μάθημα γίνεται με τη συνοδεία πιάνου.

Η τεχνική του κλασικού μπαλέτου διδάσκεται σε παιδιά 6 ετών και άνω. Μέχρι αυτή την ηλικία τα παιδιά προετοιμάζονται για το μάθημα του μπαλέτου με το μάθημα της Μουσικοκινητικής αγωγής.

{slider ballet start Μπαλέτο ενηλίκων (αρχάριο τμήμα)}
Το μάθημα αυτό απευθύνεται σε όσους αγαπούν το μπαλέτο, αλλά δεν πίστευαν ποτέ ότι μπορούν να ξεκινήσουν μαθήματα. Σε όσους έκαναν μπαλέτο σε πολύ μικρή ηλικία και για κάποιο λόγο σταμάτησαν νωρίς, χωρίς ποτέ η καρδιά τους να πάψει να χτυπάει στο ρυθμό της κλασικής μουσικής. Έφτασε η στιγμή να πιάσουμε τη μπάρα και να ταξιδέψουμε παρέα στο μαγικό κόσμο του μπαλέτου!

Στο μάθημα αυτό γίνεται εισαγωγή στα βασικά στοιχεία της τεχνικής του μπαλέτου, με ασκήσεις που όλοι μπορούν ν’ ακολουθήσουν. Σταδιακά το μάθημα θα γίνεται πιο χορευτικό ακολουθώντας το ρυθμό και τις δυνατότητες των μελών του τμήματος. Πρόκειται για ένα μάθημα, που γυμνάζει όλες τις μυϊκές ομάδες (ακόμη κι εκείνες που δε γνωρίζετε πως υπάρχουν), βελτιώνει την κακή στάση του σώματος συμβάλλοντας στην ορθοσωμία, χαρίζοντας ένα αίσθημα ευφορίας και ευεξίας.

{slider sigxrono start Σύγχρονο}
Το μάθημα του σύγχρονου χαρακτηρίζεται από ελευθερία σκέψης και κίνησης. Οι μαθητές που το ακολουθούν διευρύνουν τη φαντασία τους, απελευθερώνουν τις κινήσεις τους και καλλιεργούν την ομαδικότητα και κοινωνικότητά τους αφού η επαφή μεταξύ των χορευτών είναι σημαντικό κομμάτι του μαθήματος. Παράλληλα προσφέρει μυϊκή ενδυνάμωση, βελτιώνει την ευλυγισία και αναπτύσσει τη δημιουργικότητα.

Ο σύγχρονος χορός είναι η απόλυτη έκφραση των συναισθημάτων. Μαζί με το κλασικό μπαλέτο, είναι δύο μαθήματα απαραίτητα σε όποιον σκοπεύει να σπουδάσει επαγγελματικά χορό.

{slider agogi Μουσικοκινητική αγωγή}
Το μάθημα μουσικοκινητικής αγωγής μαθαίνει στα παιδιά να λειτουργούν αρμονικά σε ένα σύνολο. Τα βοηθάει να αποκτήσουν ρυθμό και μουσικότητα ενώ καλλιεργεί το πνεύμα της ομαδικότητας. Μέσα από ένα ευχάριστο μάθημα με στοιχεία παιχνιδιού, τα παιδιά εισάγονται με τον πιο κατάλληλο τρόπο στο μπαλέτο και στα άλλα είδη χορού. Παράλληλα, αποκτούν σωστή στάση του σώματος, ευλυγισία και βελτιώνουν πιθανά ορθοπεδικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως είναι η σκολίωση , η κύφωση και η πλατυποδία.

Το μάθημα της μουσικοκινητικής αγωγής απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω.

{slider latin start Latin dance}
Οι λάτιν χοροί προκαλούν ευφορία γυμνάζοντας μικρούς και μεγάλους με έναν ομολογουμένως ευχάριστο τρόπο. Ενδυναμώνουν κυρίως τα πόδια και τα γόνατα ενώ βοηθούν στη διατήρηση μίας καλής φυσικής κατάστασης σε κάθε ηλικία.

Η ώρα περνάει γρήγορα και η διοχέτευση της ενέργειας γίνεται με το πιο χαρούμενο κι εκφραστικό μέσο, τον χορό!

{slider hip hop start Hip hop dance}
Ένα είδος χορού που απαιτεί πειθαρχία και συγκέντρωση. Γυμνάζει όλο το σώμα, ενδυναμώνοντας ιδιαίτερα τους μύες των ποδιών, της πλάτης και της περιοχής της κοιλιάς.

Το hip hop αναπτύσσει τη φαντασία και εξελίσσει τη δημιουργικότητα των παιδιών. Χαρίζει ισορροπία και ενδείκνυται για κάθε φύλο.

{slider jazz start Jazz}
Πρόκειται για ένα μοντέρνο και ιδιαίτερα ευχάριστο τρόπο εκγύμνασης. Τόσο του σώματος όσο και του πνεύματος!

Προϋποθέτει τον απόλυτο συντονσιμό των κινήσεων από τα μέλη της ομάδας και έτσι συμβάλλει στην ανάπτυξη της συγκέντρωσης. Η ταχύτητα στις εναλλαγές των κινήσεων βελτιώνει την αντοχή.

{slider Pilates start Pilates (Νέο πρόγραμμα από Σεπτέμβρη!)}

Πρόκειται για μία τεχνική, που συνδέει το σώμα με το νου και στοχεύει στην ενδυνάμωση, αλλά και την επιμήκυνση των μυών. Η μεθοδολογία του pilates μπορεί να εφαρμοστεί τόσο μόνο μ’ ένα στρώμα όσο και με τον κατάλληλο εξοπλισμό, όπως για παράδειγμα είναι οι μπάλες γυμναστικής. Την πρακτική επινόησε ο Αμερικανός Joseph H. Pilates στην προσπάθειά του αρχικά να ξεπεράσει, τα δικά του προβλήματα υγείας αλλά κι αργότερα να βοηθήσει τους τραυματίες πολέμου, που φρόντιζε ως νοσοκόμος. Έτσι δημιουργήθηκε αυτό το σύστημα κινήσεων, που βασίζεται στον έλεγχο του σώματος και της αναπνοής...

Γιατί οι επαγγελματίες χορευτές κάνουν pilates;

Πολλοί επαγγελματίες χορευτές και αθλητές γενικότερα, επιλέγουν να εντάξουν στο προπονητικό τους πρόγραμμα το pilates. Γιατί; Το pilates προσφέρει μυϊκή ενδυνάμωση, ευλυγισία, δυνατούς κοιλιακούς και καλύτερη στάση του σώματος. Ταυτόχρονα, βοηθάει στη σωστή αναπνοή- που σύμφωνα με το pilates πρέπει να γίνεται από την κοιλιά- ενώ σύντομα μπορεί κανείς ν’ αποκτήσει την επίπεδη κοιλιά, που ονειρεύεται! Ιδανικό για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα αρθρώσεων ή μέσης.

Plus info

  • Είναι η ιδανική επιλογή για τα άτομα που κάνουν καθιστική ζωή.
  • Δύο με τρεις ώρες pilates την εβδομάδα αρκούν για ένα δυνατό, υγιές και καλοσχηματισμένο σώμα!
  • Βελτιώνει την κίνηση και αντοχή.
  • Συμβάλλει στο συναίσθημα της ευεξίας καθημερινά.

{/sliders}

Πρόγραμμα μαθημάτων

Από αυτό το σημείο μπορείτε να κατεβάσετε το πλήρες πρόγραμμα των μαθημάτων της σχολής μας

Επικοινωνια

Τηλέφωνο: 210 95 69 101
Email: info@giannousi-dance.gr
Website: www.giannousi-dance.gr

Χίου 12 & Ηρακλέους 157Α, Καλλιθέα